Вівторок, 21 Травня, 2024
Жертви війниРуzкій мірУкраїна

Взимку рф намагатиметься зламати дух українців, атакуючи енергетичну інфраструктуру

Москва також вживає заходів з метою відвернути увагу Євросоюзу та НАТО від України. Йдеться, зокрема, про спричинення міграційних криз на кордонах країн-членів ЄС

Військові аналітики та журналісти попереджають, що взимкку московський режим залякуватиме цивільне населення України, бомбардуючи енергетичну інфраструктуру. Як повідомляє кореспондент Польського радіо Мацєй Ястшембський, на думку генерального директора інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» Олександра Мартиненка, російська армія не здатна провести повномасштабний зимовий наступ, через що намагатиметься «зламати» українців, завдаючи постійних ударів.

«Активізація атак на українські міста, яка спостерігається вже зараз, свідчить про те, що така стратегія ведення війни в зимовий період була ухвалена кремлівським режимом», — заявив Олександр Мартиненко.

«З точки зору політичних цілей, як виявилося, терор нічого не дав. Навпаки, це не призводить до того, що всі раптом захочуть миру, а лише посилює ненависть до окупантів. Ніхто не звинувачує владу у відповідальності за зруйновані електростанції — у цьому винна росія і ніхто інший», — підкреслив український журналіст.

Як зазначають військові аналітики, москва також вживає заходів, щоби відвернути увагу Євросоюзу та НАТО від України. Йдеться, зокрема, про спричинення міграційних криз на кордонах країн-членів ЄС. Останніми днями активізацію такого роду операцій російських спецслужб зафіксовано на кордоні Фінляндії.

Залишити відповідь