Понеділок, 13 Травня, 2024
МистецтвоСуспільствоУкраїнаЦікаве

Святому Миколаю та ЗСУ «Укрпошта» присвятила нову марку

Нову благодійну поштову марку «Подарунки Святого Миколая» ввела в обіг сьогодні, 6 грудня, «Укрпошта». Її присвячено одразу двом святам – Дню Св.Миколая та Дню Збройних сил України, які цього року вперше відзначаються в один день.

Як повідомив поштовий оператор на своїй сторінці у FB, тираж марки становить 600 тис. примірників. Її номінал – М, він відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа масою до 250 грамів у межах України, передає ЗІФ.

При цьому марка є ще й благодійною – з продажу кожного екземпляра 5 грн. спрямую на підтримку ЗСУ. Вона відсьогодні доступна як в онлайн магазині, так і у відділеннях «Укрпошти».  Для замовлення доступний комплект – марковий аркуш «Подарунки Святого Миколая», конверт «Перший день. Подарунки Святого Миколая», а також картка «Подарунки Святого Миколая».

Як зазначається у повідомленні поштового оператора, в інтерпретації автора марки, українського художника Костя Лавро у камуфляжному мішку вершник – Святий Миколай везе необхідну для перемоги зброю для ЗСУ. Тому ворог сповна отримає заслужене покарання.

«6 грудня відтепер – подвійне свято: День Святого Миколая та День Збройних сил України. Просте підтвердження, що добро – на нашій стороні. А також на нашій стороні найсильніші захисники й захисниці», – зазначає «Укрпошта».

Залишити відповідь