Понеділок, 13 Травня, 2024
ВійнаПодіїУкраїна

Громадянина України звинувачують у сприянні незаконному перетину кордону

Районний суд у місті Елк тимчасово заарештував громадянина України, якого звинувачували в організації кількох незаконних переправлень мігрантів через кордон, повідомила Польському агентству преси (РАР) речниця командира Вармінсько-Мазурського прикордонного загону майор Мірослава Алєксандровіч, передає Польське радіо.

Районний суд у місті Елк тимчасово заарештував громадянина України, якого звинувачували в організації кількох незаконних переправлень мігрантів через кордон, повідомила Польському агентству преси (РАР) речниця командира Вармінсько-Мазурського прикордонного загону майор Мірослава Алєксандровіч.

Речниця командира Вармінсько-Мазурського прикордонного загону майора Мірослава Алєксандровіч повідомила РАР, що українець організовував переправлення нелегальних мігрантів через кордон з початку лютого до кінця квітня 2023 року. Загалом він ймовірно переправив 38 іноземців, серед яких 12 сирійців.

«Громадянин України шукав водіїв, замовляв транспорт, найчастіше з Латвії до Литви, а потім до Польщі. Країною призначення нелегальних мігрантів була Німеччина. Українець інструктував кур’єрів під час поїздки, а також рекомендував найняти осіб для супроводу маршрутів», — сказала майор Алєксандровіч.

Українця нещодавно оголосили в розшук. Речниця повідомила, що 23 січня о третій годині ночі на в’їзді до Польщі його зупинили співробітники прикордонної застави в Гребенному. «Чоловіка передали офіцерам прикордонної застави в Ґолдапі. Через день 43-річному чоловікові було пред’явлено звинувачення в окружній прокуратурі в Елку за організацію перетину державного кордону іноземцями всупереч правилам», — сказала речниця прикордонної служби.

Суд у Елку заарештував українця на 3 місяці. Йому загрожує від 6 місяців до 8 років позбавлення волі.