Неділя, 28 Квітня, 2024
Інтерв'юСвітУкраїна

Україна воює за збереження норм і правил, які погодив увесь світ 80 років тому – Трюдо

Україна у війні проти Росії захищає норми і правила, які після Другої світової війни погодив увесь світ, і вона переможе.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час заходів у Гостомелі з нагоди другої річниці російського вторгнення, де у цей день зібралися європейські лідери, передає Укрінформ.

«Путін був упевнений, що зможе легко захопити стратегічні об’єкти, зокрема й цей аеропорт Гостомель, а разом з ним і столицю України Київ. Сьогодні ми стоїмо тут, тому що він помилявся, так само, як він помилявся у багатьох інших речах», – сказав Трюдо.

Він зазначив, що Україна бореться за свій суверенітет, свою територію, свою мову, свою культуру, свою демократію.

«Але так само ви боретеся і за нашу демократію, за глибоко вкорінене право кожного обирати своє майбутнє. Ви боретеся за збереження норм і правил, які погодив увесь світ 80 років тому. Це правила, які народилися з попелу Другої світової війни… за якими більша армія не могла б перекроїти кордони, за якими б сила не мала б права на перемогу, за якими всі могли б вільно обирати своє краще майбутнє. Саме за це б’ється Україна. Вона веде цей бій за нас усіх. Україна переможе», – наголосив прем’єр-міністр Канади.

Як повідомлялося, прем’єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другу річницю повномасштабного російського вторгнення.