Понеділок, 29 Квітня, 2024
На росіїПолітикаРуzкій мірСвіт

Німецькі політики та ЗМІ про «вибори» в рф: цирк, фарс, фейк

Водночас німецькі ЗМІ пишуть, що після виборчого цирку, фарсу та фальсифікацій путін вийде сильнішим. «Це посилення фактичної диктатури», – зазначає «Die Welt», передає Польське радіо.

Німецькі політики говорять про псевдовибори, президент Штайнмаєр вперше не привітає путіна, а преса називає президентські вибори в Росії фарсом і цирком. Це реакція Німеччини на переобрання владіміра путіна президентом Росії. 

Президент Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що цього разу не вітатиме путіна, хоча раніше робив це до виборів 2018 року. «Сьогодні я думаю про людей у ​​Росії, які борються за свободу та демократію та живуть у постійній загрозі з боку режиму путіна», — читаємо в повідомленні президента.

МЗС Німеччини назвало голосування «псевдовиборами, які не є ані вільними, ані чесними». Голова комітету у закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот назвав голосування фейком. «Це найменш вільні вибори з часів розпаду Радянського Союзу», — сказав Рот «Der Tagesspiegel».

Подібний тон переважає у ЗМІ, які вважають, що після виборчого цирку, фарсу чи фальсифікацій — такі терміни з’являються в коментарях — путін вийде сильнішим. «Це посилення фактичної диктатури», — пише «Die Welt». А «Frankfurter Allgemeine Zeitung» зазначає, що в цій ситуації вирішальною буде підтримка з-за кордону — як для російської опозиції, так і для України, яка продовжує боротьбу.