Неділя, 19 Травня, 2024
На росії

Били двома ракетами: у Росії заявили про нову атаку на Новочеркаську ДРЕС

У Росії заявили про нову атаку на Новочеркаську ГРЕС у Ростовській області. Біля об’єкту 25 березня було знайдено уламки двох ракет, передає OBOZ.UA.

Про це з посиланням на власні джерела повідомило видання ASTRA. За день до цього росіяни скаржилися на дронову атаку на Новочеркаську ГРЕС, унаслідок якої відключилися два блоки, третій зазнав пошкоджень.

“Новочеркаську ГРЕС знову намагалися атакувати. Цього разу — двома ракетами. За даними джерел ASTRA, 25 березня уламки двох балістичних ракет, збитих системою ППО, було знайдено за 500 метрів від Новочеркаської ГРЕС. Пошкоджень і постраждалих немає”, – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 25 березня в Ростовській області РФ горіла велика електростанція. Пожежі на Новочеркаській ДРЕС передували потужні вибухи: у Росії поскаржилися на атаку дронів.

По об’єкту нібито летіли відразу 11 БпЛА. Скільки з них досягли цілі, російські ЗМІ не уточнювали. Однак згодом стало відомо про відключення двох енергоблоків та пошкодження одного енергоблоку, який наразі не експлуатувався.