Понеділок, 29 Квітня, 2024
ПогодаУкраїна

Середня температура з квітня по вересень буде вища за норму – Укргідрометцентр

На сезон з квітня по вересень середньомісячна температура передбачається вищою за норму на 1-2 градуси, а в червні – близько норми.

Про це речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха повідомила під час пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ «Вплив погодних умов на ситуацію з пожежами в екосистемах України». 

«За орієнтовними прогнозами, на сезон з квітня по вересень середньомісячна температура передбачається вищою за норму на 1-2 градуси, а в червні – близько норми», – сказала Птуха.

Вона зазначила, що кількість опадів у квітні-травні очікується близькою до норми, а в західних та північних областях – дещо більше за норму.

Крім того, речниця Укргідрометцентру зауважила, що влітку 2024 року велика ймовірність нерівномірного випадання опадів. За її словами, внаслідок цього є вірогідність надзвичайної пожежної небезпеки, переважно у червні та серпні, яка спричинена тривалими періодами без опадів – 7-10 діб.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 1 квітня зафіксували рекорд мінімальної та максимальної температури повітря, а також рекордну середньодобову температуру повітря. За даними спостережень метеостанції обсерваторії, 1 квітня мінімальна температура повітря у столиці виявилась найтеплішою для цього дня, температура не опустилася нижче 10,4°С. Попереднє рекордне значення 2017 року перевищене на 0,4°С.