Понеділок, 29 Квітня, 2024
В КиєвіВійнаПодії

У Києві чоловік напав на працівників ТЦК

У Києві в суботу чоловік з ножем напав на працівників Деснянського ТЦК, передає Українська правда.

Джерело: Деснянський районний ТЦК та СП

Дослівно: “Сьогодні, 6 квітня 2024 року, об 11:50 в м. Київ чоловік напав на працівників Деснянського ТЦК.
Дослівно: “Сьогодні, 6 квітня 2024 року, об 11:50 в м. Київ чоловік напав на працівників Деснянського ТЦК.

Під час роботи мобільної групи з оповіщення по вул. Шолом-Алейхема, 6 патруль розмовляв з  військовозобовʼязаним.

В цей час Мольдерф Тимофій Аркадійович 1972 р. підійшов зі спини та наніс удар по голові старшого солдата Сірого. Далі дістав із сумки ніж та хотів вдарити ним старшого солдата Чорненка. Нападник погрожував та нападав.

Тримаючи нападника на безпечній дистанції, військовослужбовці на вулицю Братиславську викликали поліцію. Слідчо-оперативна група Деснянського управління поліції Головного управління поліції у м. Києві задокументувала злочин та вилучила речові докази”.

Деталі: Чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом слідчим відділом Деснянського управління поліції Головного управління поліції у місті Києві розпочато кримінальне провадження за ч.2  ст. 263 Кримінального кодексу України – носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Крім цього, вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 129 Кримінального кодексу України – погроза вбивством. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.