Понеділок, 29 Квітня, 2024
Політика

Українські спецслужби не мають підтверджень про напад Ірану на Ізраїль найближчими днями

За даними американського видання The Wall Street Journal, яке посилається на анонімні джерела, Ізраїль готується до можливого нападу Ірану з півдня чи півночі протягом найближчих двох днів. Однак українські спецслужби не підтверджують цю інформацію, повідомляє Kyiv Post, зазначаючи, що немає достатніх доказів високої ймовірності нападу.

Джерело журналістів в українських спецслужбах повідомило, що остаточне рішення про напад ще не ухвалене. «Ситуація напружена, але наші дані не вказують на невідворотність нападу в найближчі дні,» – коментує співрозмовник Kyiv Post.

Ця інформація з’явилася на тлі зростаючої напруженості між Іраном і Ізраїлем. 1 квітня Ізраїль завдав авіаудару по будівлі консульства Ірану в Дамаску, внаслідок якого загинув старший офіцер іранських сил Аль-Кудс, бригадний генерал Мухаммад Реза Захеді. Ізраїль не коментував цю атаку.

Після атаки іранські чиновники погрожували Ізраїлю. Президент Ірану Ібрагім Райсі на державному телебаченні заявив, що атака «не залишиться без відповіді», а верховний лідер Алі Хаменеї стверджував, що Ізраїль «буде покараний».

Американське ЦРУ також попередило про можливість військової операції Ірану проти Ізраїлю впродовж наступних 48 годин, однак конкретні докази такої акції так і не були надані. Ситуація залишається дуже динамічною, і далі вимагає уважного спостереження.