Понеділок, 29 Квітня, 2024
ПогодаПодіїУкраїна

Негода в Україні пошкодила електромережі

Обмеження, як повідомляє оператор мережі, найближчим часом можуть торкнутися і жителів української столиці, передає Польське радіо.

Негода в Україні пошкодила електромережі. Тисячі домогосподарств залишилися без світла. І ще тисячі українців зіткнулись з відключеннями електроенергії через російські атаки на українську інфраструктуру. 

Швидкість вітру сягала 30 метрів за секунду. Найбільше буревії вдарили по мешканцях Дніпропетровської області. Там електроенергію обмежили для понад ста тисяч домогосподарств. Енергетики поступово усувають пошкодження. Для багатьох споживачів це додаткові обмеження на постачання електроенергії.

Попередні обмеження були викликані російськими атаками з використанням безпілотників і ракет по електростанціях і трансформаторних станціях. Найбільший такий обстріл стався 22 березня. Ця та наступні атаки призвели до постійного дефіциту електроенергії в українських електромережах. Найбільший у Харкові та Харківській області. Лише сьогодні 200 тисяч споживачів відчувають перебої з електропостачанням. Подібні обмеження, як повідомляє оператор мережі, найближчим часом можуть торкнутися і жителів української столиці.

Учора енергосистемі не вистачало електроенергії для покриття власних потреб. Через це енергетики залучили аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі та Румунії.