Неділя, 19 Травня, 2024
ПодіїУкраїна

Благодатний вогонь прибув до України

У великодню ніч 5 травня до України доправили Благодатний вогонь із Єрусалиму. Першими його зустріли капелани та співробітники ДПСУ на українсько-молдовському кордоні.

Про це повідомила Державна прикордонна служба. Там показали фото та привітали українців з православним Великоднем, передає OBOZ.UA

Зазначається, що пізно вночі в пункт пропуску “Старокозаче” на кордоні з Молдовою доправлений скаутами вогонь із Єрусалиму зустріли капелани та прикордонники Південного регіонального управління. Далі Благодатний вогонь розвезли по Україні.

“Бажаємо всім миру та здоров’я. З Великоднем!” – підкреслили прикордонники.

Додамо, що винесення Благодатного Вогню символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто Воскресіння Господа. У Велику суботу перед Великоднем, 4 травня, в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі пройшла щорічна урочиста церемонія сходження Благодатного вогню.

Цьогоріч 5 травня українці святкують вже 11-й поспіль Великдень в умовах війни з РФ, й третій – в умовах воєнного стану. Влада закликала громадян переглядати онлайн-трансляції святкових богослужінь, щоб уникати масових зібрань та не створювати скупчень людей.

Як повідомляв OBOZ.UA, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський привітав українців із Великоднем. Він закликав згадати цього дня наших воїнів на передовій, ветеранів, які втратили своє здоров’я в боротьбі з агресором, і загиблих Героїв, завдяки яким ми продовжуємо жити в незалежній Україні.