Вівторок, 30 Квітня, 2024
Події

Жінку засудили на 15 днів за звільнення ведмедя з пастки

В США жінка, яка визнала, що звільнила ведмедика з пастки в жовтні, відправиться до в’язниці.

Про це повідомляє New Jersey Herald.

Інцидент стався в жовтні 2018 року. 22 жовтня жителька Вернона поскаржилася в поліцію на агресивного ведмедя. Через день департамент дикої природи і рибних ресурсів штату встановив в населеному пункті ведмежу пастку. Вона представляла собою велику металеву бочку з приманкою і дверцятами, яка автоматично зачиняються, коли звір опиняється всередині.

Через чотири дні 50-річна Катерина Маккертні (Catherine McCartney) і 43-річний Марк Нейджелхут (Mark Nagelhout) виявили, що в пастку потрапило ведмежа. До пастки прийшли ведмедиця і інші дитинчата, але не змогли його звільнити.

“Я прийняла етичне рішення випустити ведмежа, щоб він повернувся до своєї матері, – заявила Маккертні на суді. – Це був правильний вчинок”.

Жінку звинувачували в хуліганстві, перешкоджанні роботі державних органів шляхом втручання і зміні стану власності, призначеної для законного лову диких звірів. Під час суду звинувачення в хуліганстві було знято. Маккертні засудили до позбавлення волі на 15 діб і оштрафували на $1,2 тисячі . Нейджелхута оштрафували на $1,3 тисячі доларів.

Залишити відповідь