Вівторок, 30 Квітня, 2024
Політика

Уряд обере нового керівника податкової без конкурсу за 2 дні

Кабмін опублікував вакансію на посаду голови Державної податкової служби, подати документи можна до завтра, 27 квітня (включно). Зарплату обіцяють у 29 400 гривень.

Про це повідомляється на порталі державної служби.

Так, датою добору обрано 28 квітня, початок о 10:00, резюме приймають до 27 квітня.

Інформація про строковість призначення свідчить про те, що відбір проходить без повноцінної процедури конкурсного відбору — обраний керівник буде працювати на період карантину, а залишити свою посаду повинен буде після оголошення переможця повноцінного конкурсу.

Тобто, це означає що Кабмін скористався законом про зміни до держбюджету 2020 року, який Рада ухвалила 13 квітня і в якому депутати зокрема змінили порядок призначення держслужбовців на період карантину.

Нові правила дозволяють під час карантину не проводити повноцінні конкурси, а призначити посадовця шляхом укладення контракту. Такий посадовець працюватиме «на період дії карантину та до дня визначення суб’єктом призначення або керівником державної служби в державному органі переможця конкурсу». Якщо простими словами — поки вже шляхом повноцінного конкурсного відбору (після карантину) не оберуть нового постійного керівника. Конкурс такий може тривати невідомо скільки.

Зарплату новому очільнику податкової обіцяють у 29 400 гривень плюс усі передбачені законом надбавки, доплати та премії.

Залишити відповідь