П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Погода

Пекельна спека та різке похолодання: якою буде погода в Україні у вересні

На початку вересня українців очікує тепла та суха погода, однак синоптики радять скористатися сонячними днями по максимуму, тому що “бабине літо” триватиме недовго – повідомляє  OBOZREVATEL.

За даними провідного синоптика відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Романа Мурмила, в цілому у вересні буде відносно спокійна погода, температури та опади будуть в межах норми по всій території України.

“Найближчі 10 днів опадів не передбачається, спекотні дні триматимуться десь до 6-7 вересня, надалі буде поступове зниження температури”, – повідомив синоптик у коментарі OBOZREVATEL.

Очікується, що в південно-східних областях температура не перевищуватиме 30 градусів, а у північно-західних до 25 градусів вище нуля. Однак ночі будуть дещо прохолоднішими, в межах 15 градусів по всій території України залежно від регіону.

За інформацією синоптика Наталії Діденко, наразі синоптична ситуація в країні повністю збігається з приходом “бабиного літа”. В південних областях, де досі триває курортний сезон, синоптик прогнозує до +35 градусів.

Пекельна спека та різке похолодання: якою буде погода в Україні у вересні

“І зараз, і найближчими днями у більшості областей України пануватиме пречудова погода – суха і тепла. Вдень буде сонячно, невелика хмарність, вітер слабкий, або помірний і ще по-літньому висока температура повітря, вона коливатиметься в межах 25-30 градусів, а на півдні України, на сході та в багатьох центральних областях взагалі очікується сильна спека до 30-35 градусів“, – повідомила Діденко у коментарі OBOZREVATEL.

За попередніми даними, відчутне зниження температури очікується наступними вихідними. На півночі та заході з 8 вересня температура знизиться до 15-22 градусів.

“А найближчим тижнем збережеться тепла погода, єдине, що існує ймовірність локальних дощів у західних областях України”, – додала синоптик.НовиниДо жовтня: Україну накриють шторми

Та відкидати ймовірність сильних злив та шквалів не варто. Завідувачка відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух повідомила OBOZREVATEL, що через спеку, яка триватиме і надалі, ймовірність того, що штормові явища утворюватимуться у вересні і навіть у жовтні, також залишається.

Пекельна спека та різке похолодання: якою буде погода в Україні у вересні

“У зв’язку з тим, що істотно зростає температура повітря, а Україна перебуває у помірних широтах, де є достатні запаси вологи, утворюються великі хмари, їхня потужність зростає, і з такої хмари може випадати більше опадів, град більшого діаметра і швидкість шквалів істотно зростає”, – сказала синоптик.

Залишити відповідь