Вівторок, 23 Квітня, 2024
В КиєвіЕкономіка

В Київське водосховище запустили тонни малька

Нещодавно  вперше за останні 7 років місцевий рибгосп зариблював Київське водосховище. До водойми було випущено близько 600 тисяч екземплярів коропа та інших рослиноїдних риб, а також близько 5 тисяч екземплярів щуки. Загалом 15,2 тонн мальків риби. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України М. Мартинюк.

«Рибне господарство довго перебувало в тіні потужного українського АПК, але це змінюється. В 2018 році вперше за досить довгий час з держбюджету виділено 10,8 мільйонів гривень на реконструкцію Херсонського та Новокаховського заводів, що дозволить збільшити їх продуктивність на 21,5%», — написав він.

За його словами, географію зариблення в Україні у цьому році значно розширено.

«Ми відійшли від практики вселення водних біоресурсів безпосередньо в межах ареалу розташування рибовідтворювальних заводів і проводимо цю роботу в різних областях, зокрема Київській, Запорізькій, Миколаївській та Дніпропетровській», — зазначив М.Мартинюк.

Також він  додав, що сьогодні рибна галузь має досить великий потенціал для розвитку. Адже рибна продукція  на тлі зростання цін на м’ясо набуває все більшого попиту серед населення. Люди все більше надають перевагу рибі, як більш дієтичному і дешевому продукту.

На це вказують поступово зростаюче споживання риби (14 кілограм /людина/на рік), яке при цьому все ще далеке від рекомендованих ВОЗ норм (20 кілограм на рік), та зростання обсягів імпорту, який зараз цей зростаючий попит задовольняє. Також у галузі є велика перевага – відносно короткий промисловий цикл, що дозволить побачити перші результати системної підтримки уже в середньостроковій перспективі

Залишити відповідь