Четвер, 14 Березня, 2024
Кіно

Продовження історичного фільму “Червоний” зніматимуть на Волині

У Турійському районі Волинської області зніматимуть продовження української кінострічки “Червоний” за однойменним романом Андрія Кокотюхи. Про це письменник розповів, виступаючи у Луцьку, пише “Український інтерес”.

Кіносценарій до фільму, так само як і до попереднього, написав сам Кокотюха.

Нагадаємо, національна прем’єра фільму “Червоний” відбулася 23 серпня 2017 року у київському кінотеатрі “Оскар”. Стрічка розповідає про долю учасника УПА, який потрапляє до концтабору. Від небажання миритись з місцевими законами та антиукраїнськими висловами він піднімає повстання.

За перший тиждень показу історичний фільм “Червоний” зібрав у прокаті майже 1,5 мільйони гривень.

Ще у січні Кокотюха анонсував продовження історії про Червоного. Він розповів, що нова книга матиме назву “Червоний. Без лінії фронту”.

Історія стане приквелом першого фільму. Продовження історії почали знімати ще взимку на Тернопільщині, а Волинська область – це вже нова локація.

Отже сценарій, написаний раніше за книгу. Однак Кокотюха пообіцяв, що вони не повторюватимуться. Деякі лінії роману будуть змінені й відрізнятимуться від сценарних розробок.

Роман “Червоний. Без лінії фронту” видасть “Клуб Сімейного Дозвілля” в 2019 році одночасно з релізом однойменного фільму.

Залишити відповідь