Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

“Самопоміч” і “ДемАльянс” укладають політичний союз напередодні президентських виборів

Політичні партії “Демократичний альянс” (“ДемАльянс”) та “Об’єднання “Самопоміч” ухвалили рішення укласти угоду про політичний союз і спільно брати участь у майбутніх президентських, парламентських та місцевих виборах. Про це повідомляє прес-служба “ДемАльянсу”.

“Наступного року в Україні відбудуться президентські та парламентські вибори. Країна стоїть перед загрозою реваншу. Корупція та тотальна неефективність влади не просто забирає шанс на європейське майбутнє для України, вона підриває основи нашої безпеки та незалежності вже сьогодні. Усвідомлюючи ризики, які стоять перед країною, “ДемАльянс” та “Об’єднання “Самопоміч” прийняли рішення укласти угоду про політичний союз та спільно боротись за перемогу на президентських, парламентських та місцевих виборах”, – зазначають у прес-службі.

Нагадаємо, що нещодавно львівський міський голова та лідер “Самопомочі” Андрій Садовий заявив, що має намір подавати свою кандидатуру на президентські вибори

Партія “ДемАльянс” брала участь в парламентських виборах 2014 року разом з “Громадянською позицією” Анатолія Гриценка, однак вони разом не змогли подолати п’ятивідсотковий бар’єр.

Зазначимо, що президентські вибори в Україні, згідно з Конституцією, мають відбутися 31 березня 2019 року. Чинний голова держави пообіцяв, що вони будуть чесними, “як у 2014 році”. Про свій намір щодо участі в президентській кампанії Петро Порошенко офіційно не заявляв.

Залишити відповідь