Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

Політичні сили під Радою вимагають ухвалення нового виборчого кодексу

У вівторок, 16 жовтня, біля Верховної Ради відбулась акція кількох політичних партій з вимогою ухвалити новий виборчий кодекс.

Про це повідомляє кореспондентка АСПІ з місця події.

Представники 20 політичних партій з плакатами “Мажоритарка – плювок в обличчя” зібрались під парламентом і вимагають депутатів ухвалити в другому читанні законопроект, яким вносяться зміни до виборчого законодавства.

IMG 9007

За заявою одного з організаторів, в першому читанні законопроект був ухвалений ще минулого року, а тепер влада свідомо затягує його остаточне ухвалення.

“Таке враження, що і в першому читанні він був ухвалений достатньо випадково. В той час, як для більшості політичних сил, на нашу думку, і українського суспільства цей закон і нове виборче законодавство є принципово новим реформаторським актом, який якщо не вирішить всі проблеми політичної системи, то принаймні серйозно пожвавить політичне життя. А також перемоделює систему проведення виборів у той спосіб, що з’явиться більше змагальності”, – заявив організатор.

Протестувальники стоять на підходах до Ради і заявляють, що пропускатимуть депутатів на робочі місця лише після того, як ті підтвердять, що голосуватимуть за виборчий кодекс.

IMG 9013

Залишити відповідь