П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Економіка

Фінансисти США та Британії скупили більшість українських єврооблігацій

Основними покупцями єврооблігацій України стали представники США і Великобританії, інформує 1NEWS з посиланням на Finclub.

Як розповіли виданню в Міністерстві фінансів, інвестори зі США і Великобританії придбали більшу частину 5-річних євробондів обсягом $750 млн. Їхні частки склали 46 і 41% відповідно. Інвестори з Європи купили 12% від випуску цих облігацій, тоді як частка інвесторів з інших регіонів склала лише 1%.

10-річні облігації в основному купували також інвестори з Великобританії (46%) і США (37%). Європейські інвестори купили 16%, а представники інших регіонів — всього 1%.

Як 5-річні єврооблігації, так і 10-річні розмістили в основному серед фондів, що управляють активами, хедж-фондів, пенсійних фондів та банків. З $2 млрд від єврооблігацій Україна отримала в резерви майже $1,3 млрд. Інші кошти пішли на погашення попередніх випусків євроооблігацій.

У кінці жовтня стало відомо, що Україна розміщує єврооблігації на загальну суму $2 млрд, зокрема 5-річні на $750 млн і 10-річні на $1,25 млрд. Попит на ці цінні папери виявився вищим, ніж пропозиція — обсяг книги заявок склав $4,9 млрд. Організаторами випуску євробондів України виступили великі фінансові установи: BNP Paribas, Citigroup, Goldman Sachs і JP Morgan.

Залишити відповідь