Четвер, 25 Квітня, 2024
Кіно

Українські кінопрем’єри зими: п’ять комедій та один історичний екшн

«Пригоди S Миколая» (13 грудня)

Артем (Максим Лучак) разом із батьками (Маша Єфросиніна, Пшемислав Циприаньський) та старшою сестричкою Полею (Іванка Бородай) переїжджає з великого міста до маленького карпатського села. Звісно, це не те, про що мріяв маленький хлопчик. Та, можливо, його розрадять подарунки від Святого Миколая? Справжнього Миколая, а не того дядька (Василь Вірастюк), що раптом опинився в їхньому домі! Але дорослі поїхали, а це значить, що лише Артем разом зі своїми друзями може вивести лиходія на чисту воду.

Режисер — Семен Горов («Останній москаль»).

Загальний бюджет стрічки — 38,2 млн. ₴ (з них 22,9 млн. ₴ державні). Натурні зйомки проходили на території Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові, у Києві, на курорті Драгобрат та у селі Ясені (Івано-Франківська область). Ще з цікавинок — гурт O.Torvald не лише написав пісню для стрічки, а й знявся у камео.

«Секс і нічого особистого» (20 грудня 2018)

Коли пропонуєш дівчині руку та серце, менш за все хочеш почуті «ні». А чому? Бо, буцімто, ти у ліжку повний нуль! Саме така біда трапилася із Сергієм (Роман Луцький). Єдине, що спадає йому на думку — поїхати на «навчання» до свого друга Василя (Сергій Притула), що живе у Празі. Але Василь — це радше Джа-Джа Бінкс, а Сергію потрібен справжній майстер Йода! Хоча стриптизерка Діана (Анжеліка Ніколаєва), яка обіцяє зробити з нього машину для задоволення, також згодиться. Та це в теорії. А що буде на практиці?

Сценарій писали власне Сергій Притула та його підопічні з «Вар’яти-шоу». Водночас стрічка є адаптацією канадської комедії «Мої бентежні сексуальні пригоди» (2012).

Режисер — 24-річна Ольга Ряшина (дочка продюсера Влада Ряшина). Бюджет — 26 млн ₴ (половину виділило Держкіно). Прагу знімали в Празі та у Львові.

«Я, Ти, Він, Вона» (27 грудня 2018)

Максим (Володимир Зеленський) та Яна (Анастасія Коротка) прожили у шлюбі 10 років. Стосунки перетворилися на союз, любов — на повагу, а пристрасть — на обов’язок. І коли на обрії з’являються спокусливі перспективи… пара вирішує розлучитися. Єдина перепона — відстрочка на місяць за рішенням суду. На що або на кого витратить подружжя ці 30 днів?

У режисерському кріслі одразу двоє — Зеленський та Девід Додсон. Додсон уже знімав Зеленського у стрічках «8 перших побачень» (2012) та «Любов у великому місті 3» (2013).

Бюджет — 36,9 млн ₴. Половину цієї суми, знов-таки, надала держава. В інших ролях — Надя Дорофеєва, Євген Кошовий, Сергій Бабкін, Ольга Сумська, Станіслав Боклан та Юрій Ткач

«11 дітей з Моршина» (3 січня 2019)

За легендою, український Моршин було засновано на місці падіння метеорита, багатого на осмій. Саме за цим рідкісним металом і починає полювати Сніжана (Олена Лавренюк). Але на заваді стають 11 дітей з Моршина. Згуртувавшись для досягнення спільної мети, вони стають до бою з місцевим злом.

Нагадаємо, що робота над проектом розпочалася зі скандалу — Володимир Нагорний, сценарист «DZIDIZO Контрабас», та Сергій Лавренюк, продюсер «11 дітей…», а також чоловік Олени, мали різне бачення щодо того, хто є автором ідеї.

Фільм зняв Аркадій Непиталюк («Припутні»).

Він же є одним з авторів сценарію. Заманюють на фільм не жартами (принаймні в трейлері вони відсутні) і не приголомшливою акторською грою, а впізнаваними обличчями Олександра Скічка, Ольги Фреймут, Анатолія Анатоліча, Сергія Бабкіна, Гаріка Корогодського тощо. Хоча у стрічці є і справжні актори старої школи — Ада Роговцева та Володимир Горянський.

Бюджет — 15,3 млн ₴, з яких 10,5 млн ₴ — від Мінкультури.

«Крути 1918» (7 лютого 2019)

На тлі доленосних подій в країні двоє братів — Андрій (Євген Ламах) і Олекса (Андрій Федінчик) Савицькі закохуються у Софію (Надія Коверська). Більшовики підступають до Києва, у місті повно «червоних» агентів. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами й студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій і Олекса, стають проти чотиритисячного добре озброєного війська.

Режисер фільму — Олексій Шапарєв («Гвардія»). Сценарист — Костянтин Коновалов («Той, що пройшов крізь вогонь»). Зйомки фільму стартували 8 вересня 2017 року в Межигір’ї. Там кінороби відтворювали французькі інтер’єри. Загалом було залучено близько 1 тис. акторів та 2 тис. одиниць зброї.

Бюджет — 52 млн ₴, з них 26 млн ₴ державні.

«Продюсер» (14 лютого 2019)

Самовпевнений та самозакоханий кінопродюсер Олексій Дурнєв (Олексій Дурнєв) витрачає на дівок та вечірки всі гроші, які отримав на майбутній фільм. Зйомки мають розпочатися вже завтра, а платити за них немає чим. Тепер Дурнєву треба не просто швидко знайти величезну суму, а й власноруч відвезти ці гроші за місто на знімальний майданчик.

«Продюсер» — це дебют кліпмейкера Сергія Вейна як режисера повного метру. Сценарій написали Юрій Карагодін, який раніше грав у КВК за збірну Дніпра, та Рішат Мухтаров, автор іншої команди КВК «СОК» (Самара).

У кадрі з’являться Павло Зібров, Даша Астаф’єва, відеоблогер Василь Кіт та інші. Про бюджет стрічки поки нічого не відомого.

Джерело: Токар.ua

Залишити відповідь