Четвер, 28 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 14 грудня

Концерт «Коляда іде!»

Українське радіо та «RadioFolk_UA» представляють концертну програму «КОЛЯДА ІДЕ!». Цього вечора звучатимуть справжні скарби української музики! Колядки та щедрівки в сучасних обробках українських композиторів, а також різдвяні пісні народів світу!

«Коляда іде!» – прем’єра авторських колядок та щедрівок композитора Богдана Кривопуста у виконанні етно-співачки, заслуженої артистки України Руслани Лоцман та Академічного оркестру народної та популярної музики Українського радіо під керівництвом Михайла Пікульського.

Час: 19.00.

Місце: Будинок звукозапису Українського радіо (вул. Первомайського, 5б).

Вартість: 50 – 150 грн.

Відкриття виставки «4 seasons»

«4 SEASONS» – виставка династії київських художників Панаса Титенка, Олени Яковенко, Оксани Титенко й Артема Андрейчука (Kaffelman).

Панас Титенко володіє талантом бачити складність у простому і простоту в розмаїтті. Майстерно імпровізуючи, він може розкласти зображення на прості елементи, на кілька основних яскравих співвідношень кольору й світла з тим, щоб відразу виткати з них і простір, і масу, і рух.

Живопис Олени Яковенко – це вібрація повітря і світла, стриманість і цілісність, чуттєвість і тендітність. Ліричні роботи реалістичного характеру з відчутним проявом зацікавленості до імпресіонізму.

У динамічних, експресивних картинах Оксани Титенко помітним є звернення до виразності постімпресіонізму й особлива увага до емоційності кольору.

Артем Андрейчук (Каffelman) – художник, який експериментує в живописі, поєднуючи абсолютно різні стилі і техніки. Відправна точка в його творчості – це західне мистецтво 60-их років.

Час: 17.00.

Місце: художня галерея «Митець» (вул. Велика Васильківська, 12).

Концерт «Шостакович, Моцарт»

Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України. Диригент – Віталій Протасов. Солісти – Анатолій Кочерга (бас), Алла Родіна (сопрано).

Програма:

Д. Шостакович – Музика до кінофільму «Гамлет»

В.А. Моцарт – Симфонія № 14 ля мажор, К 114

Д. Шостакович – Симфонія № 14 для сопрано, баса і камерного оркестру тв. 135

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 70 – 300 грн.

Перформативна лекція резидента Стіва Схепенса

Бельгійський художник Стів Схепенс представить проект SOBBING FOR BOSS, роботу над яким розпочав у 2007 році, коли вперше відвідав Україну. Проект включає в себе фото, відео та інсталяцію. Робота була показана у Донецьку та Брюсселі.

Частиною цього твору є відео про ринок у Львові, де продають пластикові пакети Boss. Розвиваючись вітром, пакети в один момент демонструють марку BOSS, а в інший – символ SS (Захисні загони Націонал-соціалістичної німецької робітничої партії). На думку художника, це відео якнайкращедемонструє історичний конфлікт, оскільки свого часу фірма BOSS розроблялаSS-уніформу для нацистського режиму.

Перформативна лекція Стіва Схепенса є частиною другої резиденції художника в Києві. Під час презентації роботи у просторі буде присутня оголена чоловіча модель. Модель апелюватиме до однієї з найбільш еротичних скульптур в історії мистецтва: Давида Донателло (1430-1440). Ця тендітна фігура молодого чоловіка з елегантними черевиками та мечем безперечно та з усмішкою дивитиметься на літак, що лежить під ним.

Steve Schepens – художник, мистецтвознавець, куратор та засновник художніх центрів. Співпрацює з різними посольствами Бельгії за кордоном, включаючи посольство у Києві, Копенгагені та представництво фламандської громади в Берліні. Персональні виставки Стіва Схпенса були в E-PART (2009), De Bond (2009), Baronian-Francey Galerie (2010), SMAC-Berlin (2013).

Час: 19.00.

Місце: зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8).

Вартість: вхід вільний.

Концерт «Карнавальна феєрія»

Новорічно-різдвяне шоу за участю українських зірок та талановитих дітей – найкращій подарунок для всієї родини на День святого Миколая. Усі номери концерту зрежисовано таким чином, щоб їх цікаво було дивитись як дорослим, так і маленьким глядачам.

Серед учасників цьогорічного шоу: Время и Стекло, MichelleAndrade, KAZKA, ALEKSEEV, TARABAROVA (official), TAYANNA, «Один в каное», Constantinе, OLEYNIK та Sunstroke Project.

Час: 18.30.

Місце: Національна опера України ім. Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 50).

Вартість: від 290 грн.

Залишити відповідь