П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Хакери зламали мережу дипломатичних комунікацій Євросоюзу

Хакери проникли в мережу дипломатичних комунікацій Європейського Союзу і протягом декількох років мали доступ до повідомлень, якими обмінювалися дипломати.

 

Про це повідомляє The New York Times.

В одному з повідомлень європейські дипломати описали зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна в Гельсінкі як “успішну”. В іншій телеграмі, написаній після зустрічі 16 липня, містився детальний звіт та аналіз дискусії між європейськими офіційними особами і президентом Китаю Сі Цзіньпіном, і цитуються його слова про те, що “знущання” Трампа над Пекіном можна порівняти з “боксерським поєдинком без правил”.

За даними експертів, методи, які хакери застосовували протягом трирічного періоду, нагадували методи, які давно використовуються елітним підрозділом Народно-визвольної армії Китаю. Повідомлення були скопійовані з захищеної мережі і розміщені на відкритому інтернет-сайті, який хакери створили в ході своєї атаки.

Видання повідомляє, що має в своєму розпорядженні понад 1100 повідомлень європейських дипломатів, серед яких підсумки про бесіди з лідерами Саудівської Аравії, Ізраїлю та інших країн, які були поширені по всьому ЄС.

Залишити відповідь