П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Про що йдеться в новому законі про перейменування церков

Сьогодні Верховна Рада ухвала внесення змін до Закону “Про свободу совісті та релігійні організації” щодо назви релігійних організацій за номером 5309 .

Відтепер церква, яка є частиною чи управління якої здійснюється з держави-агресора повинна відображати це у власній назві.

Згідно з законом, релігійна організація, яка входить до структури чи керівництво, якою відбувається з церкви, яка розташована в країні, що здійснює агресію чи тимчасово окуповувала території України пов’язана відображати це в назві своєї держави. Також це повинно відображатись в статуті релігійної організації. Тобто для прикладу, Українська православна церква Московського патріархату повинна мати у своїй назві слово “Росія” чи “російська/російський”.

Раніше озвучувались варіанти назви “Український екзархат Російської православної церкви” та “Російська православна церква в Україні”.

Ухвалити Раду подібний закон закликав колишній предстоятель УПЦ КП владика Філарет на наступний день після створення Православної церкви України.

Залишити відповідь