Вівторок, 12 Березня, 2024
ПолітикаСвіт

Від Brexit можуть постраждати пінгвіни

Британський департамент навколишнього середовища не висловив ніяких зобов’язань по фінансуванню програм по збереженню птахів після 2020 року

Вихід Великобританії з европеського союзу може призвести до згортання європейських програм по збереженню пінгвінів. Про загрозу цього пише Politico.

Справа в тому, що британські заморські території є домом для великої кількості пінгвінів, і Лондон відповідальний за збереження цих птахів більше, ніж будь-яка інша країна в світі.

При цьому, британський департамент навколишнього середовища не висловив ніяких зобов’язань по фінансуванню програм після 2020 року, коли завершиться перехідний період для Brexit. І це, на думку Групи захисту дикої природи у Великій Британії та її заморських територіях, буде мати жахливі наслідки для зникаючих видів.

Зокрема, їх турбує, що без грантів від LIFE (фінансовий інструмент для навколишнього середовища) і BEST (Біорізноманіття та екосистемні послуги на територіях за кордоном) світові зусилля по збереженню рідкісних і унікальних видів будуть під загрозою.

Залишити відповідь