Четвер, 28 Березня, 2024
Світ

У Нідерландах вперше за багато років з’явилися вовки

У Нідерландах можуть з’явитися вовки – вперше за кілька десятиліть.

У цьому році на територію країни прийшли дві вовчиці (не виключено, що одна з них вагітна). Вчені Вагенінгенского університету вважають, що якщо цуценята з’являться в Нідерландах, вони з великою ймовірністю залишаться там жити, пише Европульс.

Вовки не перший раз з’являються на території Нідерландів – найчастіше вони приходять з Німеччини. Але вже давно вовки не залишалися в Нідерландах надовго: вони або поверталися до Німеччини, або продовжували шлях і йшли в Бельгію. Тільки цього літа на території Нідерландів побувало більше 10 вовків, але затримувалися вони всього на кілька тижнів. На відміну від інших, ці дві вовчиці знаходяться в Нідерландах вже близько півроку.

Дикі звірі повертаються в європейські ліси. Наприклад, в цьому році стало відомо, що вовки з’явилися в Угорщині, а на кордоні Польщі та Чехії вперше за 200 років помітили ведмедів. Це пов’язано з тим, що для диких тварин створюють більш сприятливі умови – в першу чергу, облаштовують більше заповідників, а також стежок, по яких вони можуть мігрувати, не боячись машин.

Але сусідство великих хижаків не подобається фермерам. Наприклад, в Піренеях фермери вимагають знизити чисельність ведмедів. Особливо незадоволені скотарі, на стада яких нападають хижаки. Влада Нідерландів вже пообіцяла, що фермерам, які постраждають від вовків, буде компенсований збиток.

Залишити відповідь