Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Для утеплення будинків в Україні більше не потрібен спеціальний дозвіл

18 грудня Кабінет міністрів затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, що не вимагають документів на їх виконання

Для проведення будівельних робіт з комплексної теплоізоляції вже введених в експлуатацію житлових будинків (стін, даху, горища, технічного поверху, цоколя або підвалу) не потрібно буде отримувати відповідні дозвільні документи. Про це повідомило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

18 грудня Кабінет міністрів затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, що не вимагають документів на їх виконання, і після закінчення яких об’єкт не підлягає прийому в експлуатацію. Не потрібно буде отримувати дозвільні документи на індивідуальні житлові будинки, що належать до об’єктів з незначними наслідками, і багатоквартирного житла висотою до 100 м – об’єктів із середніми наслідками.

“Раніше, щоб провести утеплення житлового будинку, наприклад, стін, даху або горища, потрібно було отримувати обов’язковий дозвіл Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. Це могло затягувати проведення таких робіт на кілька місяців. Тому оновлюючи перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без дозволу і не вимагають введення в експлуатацію, ми включили в нього роботи по теплоізоляції приватних і багатоквартирних житлових будинків “, – заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

23 липня 2018 року набрав чинності Закон “Про енергетичну ефективність будівель” і розпочато роботу Фонду енергоефективності, що передбачає збільшення обсягів виконання будівельних робіт з термомодернізації.

Залишити відповідь