Четвер, 25 Квітня, 2024
Техніка

Компанія DAF Trucks поставила свою першу електричну вантажівку

DAF Trucks поставила свою першу повністю електричну вантажівку для мережі супермаркетів Jumbo.

Модель CF Electric була розроблена в рамках спільного проекту DAF і VDL та буде використовуватися компанією Jumbo для роботи супермаркетів на півдні Нідерландів.

«Транспортний сектор очікує серйозна трансформація, – каже президент DAF Trucks Гаррі Волтерс. – Електричні вантажівки вже готові до того, щоб стати основним засобом міських вантажоперевезень. Не сьогодні і не в наступному році, але, безумовно, в найближчому майбутньому. Я особливо пишаюся тим, що ми починаємо масштабний проект тестування електричних вантажівок в реальних дорожніх умовах в рамках співпраці DAF з VDL і Jumbo. Це дозволить нам накопичити корисні дані і досвід, цінні з точки зору розвитку технологій і експлуатації. Згодом ми зможемо використовувати отримані результати, щоб створити ідеальну модель для серійного виробництва, що повністю відповідає вимогам майбутнього».

Вантажівка DAF CF Electric здатна здійснювати поставки в радіусі близько 50 км з нульовим рівнем викидів і мінімальним шумовим забрудненням.

Це тягач, розроблений для транспортування вантажів масою до 37 тонн по міських дорогах, з яким стандартно використовуються одновісні або двовісні причепи. Автомобіль створений на базі DAF CF, моделі, що володіє титулом «Міжнародний автомобіль року 2018», і має електричний привід на основі технології E-Power від VDL.

Центром інтелектуального силового агрегату є електродвигун потужністю 210 кВт з літій-іонним акумулятором із загальною ємністю 170 кВт год. CF Electric має запас ходу близько 100 км, що робить його придатним для перевезення габаритних вантажів в міських умовах.

Акумулятор оснащений 30-хвилинної функцією швидкої зарядки, а повна зарядка займає всього 1,5 години.

Залишити відповідь