Четвер, 25 Квітня, 2024
ОсвітаСуспільство

Медуніверситет з Криму увійде до складу Одеського вузу

В Одесі буде створено новий Національний медичний університет на основі об’єднання з Кримським медичним університетом імені. С. І. Георгієвського.

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що уряд ухвалив рішення, яке дасть змогу вийти з суперечок навколо спірного Одеського медичного університету: за цим рішенням, кажуть у МОЗ, цей університет фактично перестане існувати з юридичного погляду.

Як повідомило МОЗ у соцмережах, «в Україні буде створено новий Національний одеський медичний університет на базі Одеського національного медуніверситету і Кримського державного медуніверситету ім. С. І. Георгієвського».

«Оргпроцеси не вплинуть на поточний навчальний процес. Слідкуйте за новинами», – мовиться в короткому повідомленні без подробиць.

Виконувачка обов’язків міністрині Уляна Супрун, зі свого боку, заявила, процитувавши це повідомлення: «У Національному одеському медичному університеті не залишиться місця для ректорів-хабарників і корупції, крадіжок мільйонів гривень платників податків, рейдерських захоплень і тітушок».

Залишити відповідь