Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

Надія Савченко звинувачена у змові з бойовиками

18 грудня Шевченківський районний суд міста Києва продовжив арешт нардепу 37-річній Надії Савченко на 60 діб — до 15 лютого 2019 року. За 13 днів до цього вона оголосила сухе голодування — без їжі й води.

“Не дають відкрити рахунки, щоб зібрати гроші й балотуватися у президенти”, — каже Надія.

Заявила, що слідчі вимагають, щоб адвокати підписали документ про ознайомлення зі справою. Тоді суд почне розглядати її по суті. В обмін на це нібито дозволять частіше бачитися із сестрою і матір’ю.

Савченко затримали 22 березня і донині вона перебуває у слідчому ізоляторі Служби безпеки України. Її підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем’єр-міністра, членів уряду, народних депутатів та повалення конституційного ладу. Вона ,нібито, змовилася з підозрюваним у тероризмі Володимиром Рубаном, ватажками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим. Після того, за версією слідства, в окупованих Макіївці, Горлівці й Донецьку купила зброю. Рубан перебуває в ізоляторі в Маріуполі.

“Ми отримали докази, що підтверджують версію про підготовку масштабного теракту в центрі столиці”, — заявив 2 серпня генпрокурор Юрій Луценко.

Залишити відповідь