Вівторок, 23 Квітня, 2024
МистецтвоУкраїнаЦікаве

Найуспішніші люди і події в сфері сучасного мистецтва

Підсумки 2018: найуспішніші люди і події в сфері сучасного мистецтва

Відомий український арт-критик Костянтин Дорошенко пропонує свою версію успішних персон і подій року, що минає в сфері в сфері сучасного мистецтва. Так, Київський Центр візуальної культури (директор – викладач НаУКМА Василь Черепанин) отримав нагороду Премії ім. Ігора Забела в галузі культури і теорії за 2018 г. А куратори Аліса Ложкіна та Костянтин Акінша за підтримки Zenko Foundation представили в Музеї Людвіга масштабну виставку українського сучасного мистецтва “Перманентна революція”.

Володимир Кузнєцов

Художник Володимир Кузнєцов за підтримки громадських активістів став автором ефектного і одночасно цивілізованого художньо-історичного коментаря до твору радянського монументального мистецтва, зобразивши тріщину на Арку дружби народів в Києві. Мета акції “Тріщина дружби” – привернути увагу до долі громадян України, укладеними в Росії з політичних мотивів.

Олександр Ройтбурд

Художнику і куратору Олександру Ройтбурду вдалося всупереч саботажу частини депутатського корпусу Одеської облради очолити Одеський художній музей, вигравши перш конкурс на цю посаду. ОХМ став одним з головних ньюсмейкерів в мистецькому житті країни.


Анна Звягінцева

Анна Звягінцева перемогла на 5-му конкурсі Премії PinchukArtCentre для молодих (до 35 років) українських художників, а куратор Kyiv Art Week Євген Березницький продемонстрував життєздатність свого дітища.

Художниця Жанна Кадирова, представлена ​​Voloshyn Gallery на ярмарку PULSE Miami Beach, отримала нагороду за перформанс-інсталяцію “Маркет” як кращий персональний проект форуму.

Залишити відповідь