Вівторок, 23 Квітня, 2024
СуспільствоУкраїна

В Одеській області браконьєри погрожували зброєю працівнику нацпарку

В суботу, 29 грудня, браконьєри напали на працівника національного природного парку Тузлівські лимани в Одеській області

Про це повідомила в.о. директора нацпарку Ірина Вихристюк на своїй сторінці в Facebook. 

За її словами, біля 12 години у бік території національного природного парку на високій швидкості проїхав автомобіль Mitsubishi.

Інженеру Сергію Нагаєву доручили зафіксувати автомобіль. Під час проходу він зустрів двох мисливців з собакою і впольованими птахами. Він пояснив браконьєрам, що вони знаходяться на території нацпарку, де полювання категорично заборонене. Після цього він зробив фото порушників для протоколу, однак у відповідь мисливці наставили йому в обличчя зброю і викинули його телефон в море. Пес дістав телефон з води та повернув своїм хазяїнам.

“Після того як він намагався попередити злочин і зафіксував порушників, вони наставили йому рушницю в обличчя, після чого забрали телефон, на якому були їхні фото з прив’язкою до місцевості”, – розповіла Вихристюк.

Працівник парку дістався рибацької бази, де повідомив про інцидент в поліцію та прикордонникам. Однак прикордонники, за словами Вихристюк, проігнорували прохання зупинити автомобіль порушників, попри те, що шлях з парку пролягає через прикордонний пункт спостереження.

“Прикордонники, як завжди, проігнорували не лише прохання працівників Парку (як державної установи) і не затримали ні автомобіль, ні браконьєрів, а й порушили вимоги законодавства… Як це розцінювати, як черговий непрофесіоналізм, чи саботаж чи явне дахування браконьєрства?” – додала директор нацпарку.

Залишити відповідь