П’ятниця, 29 Березня, 2024
Економіка

Відтепер у Євросоюзі нові правила проти ухилення від податків

Євросоюз з початку 2019 року вводить нові правила корпоративного оподаткування

Головною метою цих правил є усунення недоліків у європейському законодавстві, які дозволяли підприємствам застосовувати схеми з уникнення оподаткування або зменшення його обсягів за рахунок переміщення бізнесу в країни з низьким рівнем оподаткування, йдеться на сайті Європейської Комісії.

«Єврокомісія напружено та протягом тривалого часу боролася з агресивним податковим плануванням. Цю битву ще не виграно, але нове законодавство є дуже важливим кроком проти тих, хто намагається скористатися прогалинами у податковій системі держав ЄС для уникнення сплати податків на мільярди євро. З 1 січня всі країни-члени матимуть правове зобов’язання протидіяти головним формам уникнення податків, які здебільшого застосовуються у міжнародній практиці», – зазначив з цього приводу Єврокомісар з питань фінансів, оподаткування та митниці П’єр Московіці.

За новими правилами, зокрема, всі країни ЄС будуть оподатковувати прибуток, який виводиться в країни з низьким рівнем оподаткування, де відповідна компанія не має жодної ділової активності – так звані правила контролю іноземних компаній.

Крім того, компанії будуть полишені стимулу встановлювати завищені відсоткові платежі за дивідендами з метою зниження податків, оскільки нові правила встановлюють обмеження для розмірів таких виплат.

На додаток, країни-члени зможуть вживати національні заходи протидії будь-яким схемам уникнення оподаткування там, де наведені вище загальні правила не можуть застосовуватися.

Залишити відповідь