Неділя, 19 Травня, 2024
Політика

Вторгнення Росії в Україну може залежати від Трампа

США дозволили Кремлю вийти сухим з води після атаки в Керченській протоці, і це була помилка.

Про це пише Washington Post.

Минуло п’ять тижнів після того, як Росія захопила три українські судна в міжнародних водах поблизу окупованого російськими військами Криму. За цей час міжнародна увага вже полишила регіон, а російська армія – навпаки. Їхня концентрація на східному кордоні України і в Криму змусила уряд в Києві і незалежних експертів говорити про те, що режим Володимира Путіна вірогідно готує нову атаку проти сусіда, пише в редакційній статті Washington Post. І замість того, щоб чекати, коли Кремль зробить свій наступний крок, адміністрації Дональда Трампа варто було б тісно працювати з союзниками для стримування російської агресії.

Видання нагадує, що війська Москви схопили три українські судна і 23 моряків 25 листопада, порушивши тим самим міжнародний закон і двосторонні домовленості з Україною. Але попри те, що Дональд Трамп невдовзі після цього скасував зустріч з Володимиром Путіним, Кремль лишився фактично безкарним за скоєний злочин.

Тепер українці і незалежні спостерігачі застерігають, що Путін готує наземний наступ. Вашингтонський Інститут дослідження війни звернув увагу на те, що російські військові конвої наблизилися до адміністративного кордону між окупованим Кримом і материковою Україною. А крім того, Росія перекинула на півострів додаткові винищувачі. Хоч точна мета цього руху сил не відома, в Інституті застерегли: “Дані вказують на те, що Путін готує атаку”.

Залишити відповідь