П’ятниця, 29 Березня, 2024
Економіка

Яку ціну платить Росія за вторгнення в Україну

Путін продовжує годувати росіян обіцянками про стрімке зростання економіки.

Про це пише журналіст австрійського видання Die Presse Едуард Штайнер.

Російська економіка адаптувалася до санкцій і низької ціни на нафту. Однак цей успіх оманливий, – вважає він. Якщо вірити сценарію, представленому економістами, країна стоїть перед важким економічний періодом.

Тому, хто хоче дізнатися, як виглядає реалістична точка зору на російську економіку серед представників місцевого істеблішменту, варто послухати не Володимира Путіна, а Ельвіру Набіулліну. На відміну від президента мініатюрної чолі Центробанку не доводиться розповідати про те, що в 18-й рік правління Путіна все добре і навіть краще, ніж уявляють це опозиційні скептики. (…) 14 грудня вона підвищила ключову ставку до 7, 75% на 0,25 процентних пункту – вдруге за півроку, – зазначає автор статті.

Путін, у свою чергу, продовжує годувати перевіреними, награно бадьорими словами. Так, на своїй недавній прес-конференції він заявив, що Росія може зайняти п’яте місце за обсягом ВВП в світі.

Путин, обещания

“Чи збудеться те, що він поставив собі новою метою, покаже лише час. Зараз Росія в рейтингу економік Всесвітнього банку займає 12 місце”, – підкреслює журналіст.

Залишити відповідь