Четвер, 25 Квітня, 2024
Кримінал

Поліцейські затримали трьох чиновників на хабарі в 285 000 гривень

На Закарпатті поліція затримала керівника виробничого управління Тячівської райради, а в Дніпропетровській області – посадовця комунального підприємства Дніпровської міської ради та керівника відділу Нікопольської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України

“Оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області та працівники прокуратури Закарпатської області викрили в корупційній діяльності керівника виробничого управління Тячівської райради” – йдеться в повідомленні на офіційному сайті Нацполіціі в середу ввечері.

За видачу дозвільних документів на право власності на майно, яке знаходиться на балансі управління, його керівник вимагав $ 21 000 неправомірної вигоди.

“2 січня у час отримання другої частини хабара правопорушника було затримано. В автомобілі фігуранта правоохоронці вилучили $ 8000. Напередодні керівник виробничого управління отримав ще одну тисячу доларів США.”

У цей день затримання проводили і в Дніпропетровській області. Викрито у хабарництві особи також вимагали хабар за видачу дозвільних документів.

“Оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області та працівники Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 задокументували факт вимагання та отримання посадовою особою комунального підприємства Дніпровської міської ради неправомірної вигоди. За видачу дозвільних документів на розміщення чотирьох торгових точок чиновник вимагав $ 1,200” – розповіли поліцейські.

За рішення аналогічного питання був викритий і керівник відділу Нікопольського місцевої ради.

“Як встановили оперативники, слідчі Нікопольського відділу поліції і Нікопольської місцевої прокуратури, чиновник вимагав від громадянина 12 000 гривень неправомірної вигоди. Затримали керівника відділу недалеко Нікопольської міської ради. Чиновник отримав частину неправомірної вигоди в сумі 5000 гривень”, – зазначили в поліції.

Залишити відповідь