Середа, 24 Квітня, 2024
InГаджет

В Одесі пройде фінал Всеукраїнського турніру з кіберспорту

Мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з учасниками одеської команди, які братимуть участь на кібертурнірі Ukrainian School Dota 2 Cup


4 січня 2018 року мер Одеси Геннадій Труханов поспілкувався з учасниками одеської команди Deep Ravage, яка представить Одесу у фіналі Всеукраїнського турніру Ukrainian School Dota 2 Cup. Турнір відбудеться 5-6 січня в Одесі.

Хлопці розповіли меру про своє навчання і захоплення, а також самій грі Dota 2, продемонструвавши підготовку до завтрашнього фіналу.

«Ми повинні трансформувати хороші практики минулих років в сьогоднішню реальність. Якщо на даний момент актуальна віртуальна реальність, то ми не можемо не помічати те, що відбувається. Навпаки, ми повинні створювати відповідні умови, які дозволять хлопцям всебічно розвиватися під контролем дорослих. Особливо, якщо це може стати основою їх майбутньої професії », – зазначив Геннадій Труханов.

5 січня в приміщенні кіберклуба «Skill» пройде фінал серед шести український команд школярів, де будуть визначені дві кращі команди – учасники гранд-фіналу Ukrainian School Dota 2 Cup, який відбудеться 6 січня у приміщенні Міського ринку їжі.


Юні кіберспортсмени, а також організатори турніру по комп’ютерній грі Dota 2 серед школярів, зверталися до міського голови в листопаді минулого року з ідеєю проведення киберспортівних змагань. За підтримки Одеської міської ради було проведено відбіркові турніри в шести областях України (Одеська, Харківська, Київська, Дніпропетровська, Львівська, Запорізька). У них взяли участь близько 550 школярів у віці від 12 до 17 років. Команди-переможці приїжджають до Одеси, щоб битиметься за право називатися чемпіоном Ukrainian School Dota 2 Cup 2018 року, а також познайомитися з визначними пам’ятками Одеси.

Залишити відповідь