Четвер, 28 Березня, 2024
Економіка

Дрібні фермери можуть подати заявки на ґранти від США

Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підтримка аграрного і сільського розвитку» («Агросільрозвиток») запрошує малі і середні агропідприємства подавати заявки на одержання ґранту.

Повідомлення про це розміщене на сторінці проекту у Facebook

Мета — розширення ринків збуту та збільшення доданої вартості продукції малих і середніх підприємств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Ґранти надаватимуться на придбання нового обладнання (до 50% вартості запропонованого проекту), для збільшення доданої вартості у секторах виробництва: овочів, фруктів та ягід; молока та м’яса (крім птиці); меду.

Можливі напрямки отримання фінансування на закупівлю нового обладнання; проектування, розробку документації; проведення інженерних вишукувань; залучення експертів, консультантів, проведення досліджень, навчань, розробка інформаційно-комунікаційних рішень; впровадження нових ІТ-технологій; інформаційні та публічні заходи тощо.

Ґранти надаються: малим і середнім підприємствам-виробникам сільськогосподарської продукції, малим і середнім підприємствам у сфері переробки, логістики та збуту сільгосппродукції тощо, сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам та їх об’єднанням, галузевим сільськогосподарським асоціаціям.

Впровадження нових технологій виробництва, переробки та післяврожайної обробки сільськогосподарської продукції та, як результат, підвищення продуктивності щонайменше на 15%, збільшення питомої ваги продукції, що реалізується на організованих ринках, у секторі овочів та фруктів — на 5%, молока — на 10%, м’яса — на 3%, впровадження міжнародних стандартів якості та безпечності сільськогосподарської продукції та забезпечення не менш 50% збуту продукції за міжнародними стандартами, залучення додаткових інвестицій для придбання нового технологічного обладнання та модернізації свого виробництва в розмірі не менше суми ґранту, створення не менше одного нового робочого місця на 10 працюючих.

Ґрантові заявки, які показують більш суттєвий вплив на розвиток ланцюжків доданої вартості, отримають більш високу оцінку в процесі відбору для надання ґранту. Тому важливо включити числові показники при визначенні очікуваних результатів.

Проект вирішили продовжити на 3 місяці термін прийому заявок — до 29 березня 2019 року. Оцінка заявок відбуватиметься наприкінці кожного місяця: січня, лютого, березня. Тому керівники проекту радять подавати документи якомога раніше, щоби змагатися із меншою кількістю конкурентів.

Залишити відповідь