Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

У США перевіряють українців, що відвідали інавгурацію Трампа

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, який веде справу про ймовірне втручання Росії у вибори американського президента, вивчає список українських політиків і бізнесменів, які відвідали інавгурацію чинного лідера США Дональда Трампа.

Про це повідомляє The New York Times.

Видання зазначає, що федеральні прокурори опитали свідків, щоб дізнатися, які чином українці отримали доступ до інавгураційних заходів, з ким вони зустрічалися в США і що вони обговорювали.

Прокурори вважають, що низка українців зустрічалися з “впливовими республіканцями, членами Конгресу і близькими союзниками президента Трампа”. На цих зустрічах вони пропонували плани, які збігалися інтересами РФ, зокрема скасування санкцій за анексію Криму і агресію на Донбасі. Також вони пропонували виступити в якості посередників для нормалізації відносин з Москвою.

За інформацією джерел NYT, на інавгурацію Трампа, прибули “десятки українських політичних діячів і бізнесменів”. У їх числі видання називає нардепів Сергія Ківалова, Борислава Березу і російського олігарха Павла Фукса.

Залишити відповідь