П’ятниця, 29 Березня, 2024
UncategorizedПолітика

Екс-голова СБУ Смешко вирішив балотуватися у президенти

Колишній очільник спецслужби почав оформлення документів для реєстрації у ЦВК кандидатом у президенти України.

Колишній голова Служби безпеки України Ігор Смешко заявив про намір балотуватися у президенти на виборах 2019 року. Про це він повідомив сьогодні на своїй сторінці у Facebook.

«Рішення… прийнято. Почав оформлення документів для реєстрації у ЦВК кандидатом у президенти України», – написав Смешко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні 31 грудня офіційно стартувала кампанія з виборів президента, які відбудуться 31 березня 2019 року. Згідно з календарним планом заходів з підготовки та проведення чергових виборів президента України, який затвердила Центральна виборча комісія, до 3 лютого 2019 року кандидати у президенти можуть подавати свої документи на реєстрацію. Протягом 5 днів із дня подання документів Центрвиборчком має прийняти рішення про реєстрацію кандидата чи відмову йому в реєстрації. Передвиборча агітація дозволена з наступного дня після реєстрації кандидата і до 24:00 29 березня.

До 29 січня кандидати у президенти можуть клопотати про дозвіл мати офіційних спостерігачів. Відмовитись від балотування кандидати можуть до 7 березня. Голосування на президентських виборах відбуватиметься з 8:00 до 20:00 31 березня.

Результати голосування Центрвиборчком має встановити до 10 квітня.

Залишити відповідь