Субота, 20 Квітня, 2024
Економіка

ПриватБанк зробив важливе повідомлення про хакерів

Державний банк «ПриватБанк» повідомив, що служба безпеки спільно з національною поліцією виявила та знешкодила групу осіб, які займалися розповсюдженням вірусів в банківській системі.

Про це в п’ятницю, 11 січня, повідомляє видання «Бізнес.Медіа» з посиланням на прес-службу ПриватБанку.

За даними ПриватБанку бандити створили бот-мережу, яка сканувала і підбирала паролі до онлайн-банкінгу для отримання контролю над ними. Після хакери знімали особисті кошти жертв з карт. Також зловмисники використовували спам-розсилку інфікованих електронних листів на адресу представників юридичних осіб.

Кримінальне провадження розпочато за кількома статтями кримінального кодексу України: ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку) і ст.185 (крадіжка) КК України.

До складу групи злочинців входило четверо осіб від 26 до 30 років. Під час затримання банди брав участь спецназу КОРД. В ході операції були проведені також санкціоновані обшуки. В результаті обшуків було вилучено всю комп’ютерну техніку яка відправлена ​​на експертизу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «ПриватБанк» припинить операції з картами в ніч з 12 на 13 січня. Такі заходи в найбільшому банку України приймають для проведення чергового етапу регламентних робіт з модернізації процесингового центру.

Залишити відповідь