Субота, 20 Квітня, 2024
InГаджет

На заміні батарей iPhone Apple втратила $ 11 млрд

Після скандалу, пов’язаного зі штучним уповільненням застарілих iPhone зі зношеними батареями для уникнення їх раптового вимкнення, Apple замінила акумуляторів вдесятеро більше звичайно

За повідомленням автора блогу Daring Fireball Джона Грубера, за 2018 рік компанія по знижці змінила більше 11 мільйонів батарей, недоодержавши через це близько $ 11 мільярдів.

Нагадаємо, в кінці 2017 року Apple зізналася, що iOS обмежувала продуктивність iPhone c зношеними, переохолодитися або просто близькими до розрядки батареями. Робилося це не з корисливих мотивів, заявляли з компанії, а заради комфорту користувачів і продовження терміну служби смартфонів.

У березні 2018 го вийшов патч iOS 11.3, що дозволяє з’ясувати, уповільнює чи операційка смартфон через «втомленою» батареї заради запобігання раптових перезавантажень, і при бажанні відключити це уповільнення. Налаштування доступна на iPhone 6 і новіше в розділі «Налаштування» -> «Акумулятор».

У відкритому листі до клієнтів Apple вибачилася за «нерозуміння» навколо ситуації з штучним уповільненням пристроїв і запропонувала значну знижку на заміну батарей: $ 29 замість $ 79. Програма діяла з кінця 2017 го до 31 грудня 2018 року.

Залишити відповідь