П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Серед 100 тисяч смертей в Україні 349 людей помирають через неправильне харчування

Українці опинилися серед лідерів у рейтингу смертності через неправильне харчування.

За підрахунками Німецького університету імені Фрідріха Шиллера, Україна за цим показником на четвертому місті серед країн Європи.

На думку вчених, проблема в тому, що українці вживають замало овочів, горіхів та цільного зерна, натомість забагато солі.

“Українці – чемпіони за вживанням хлібобулочних виробів. Крім того, що ми отримуємо багато простих вуглеводів, дуже часто хлібобулочні вироби містять і шкідливі жири. Мало вживають овочів, мало вживають фруктів”, – говорить дієтолог Наталія Самойленко.

Медики попереджають, що такі, здавалося б, невеликі недоліки харчування можуть призводити до  серйозних серцево-судинних проблем.  Від підвищеного тиску до різних видів інфарктів.

Дієтологи радять продукти білого борошна замінити цілозерновими продуктами – це може бути гречка, пшоно, рис. Це можуть бути сорти хліба, які багаті клітковиною. Крім того, замість сосисок краще брати м’ясо та споживати більше овочів. Взимку є такі варіанти, як квашена капуста, гарбуз, морква буряк, топінамбр, селера.

Також для нашого здоров’я важливо дотримуватися режиму харчування. Намагатися їсти у той самий час щодня та обов’язково повноцінно снідати і не переїдати на ніч.

Залишити відповідь