Вівторок, 21 Травня, 2024
В Києві

Кияни можуть безкоштовно відвідати стоматолога у цілодобовому режимі

Безкоштовно отримати невідкладну стоматологічну допомогу дорослі та маленькі кияни можуть у цілодобовому режимі, завдяки відкриттю двох нових пунктів, що працюють 24/7.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час візиту до медичних закладів.

На жаль, більшості з нас хоч раз у житті доводилося стикатися із проблемою, коли вночі чи у вихідні відчуваєш нестерпний зубний біль. Тоді перше, про що думаєш: куди бігти, до кого звертатися. У столиці наразі на це питання відповідь є. Треба лише записати адреси та звертатися за ними до справжніх професіоналів, – коментує Микола Поворозник.

Пункт невідкладної стоматологічної допомоги для дорослих знаходиться за адресою: вул. Шота Руставелі, 26. На площі 80 кв. м, зокрема, тут розташовано хірургічний кабінет, стерилізаційну, рентген-кабінет, а також кабінет для надання безкоштовної стоматологічної ортопедичної допомоги учасникам АТО.

Важливо, що один із цих нових пунктів обслуговуватиме дітей. Такої меддопомоги комунальні медичні заклади цілодобово не надавали взагалі.

За словами Микола Поворозника, дитячий кабінет відкрито на базі Дитячої клінічної лікарні № 7 Печерського району м. Києва на вул. Професора Підвисоцького, 4-Б. Таке рішення було прийнято з огляду на те, що саме у цьому медичному закладі знаходиться єдине у місті дитяче відділення щелепно-лицевої хірургії. Тож у разі необхідності дитина швидко та вчасно отримає спеціалізоване висококваліфіковане лікування будь-якого рівня складності.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я, у вересні минулого року проведено реорганізацію стоматологічної галузі в місті Києві. Новостворене у результаті реорганізації КНП «Київська стоматологія», що складається із 8 філій та 11 лікувальних підрозділів, за цей час отримало сучасного обладнання на суму понад 10 мільйонів гривень. Ще понад 6 мільйонів гривень витрачено на ремонти стоматологічних закладів, що входять до складу підприємства.

Дитяча клінічна лікарні № 7 Печерського району м. Києва упродовж 2018 року саме на надання стоматологічної допомоги отримала обладнання на суму понад 4 мільйони гривень. На ці кошти було закуплено таку необхідну апаратуру як наркозно-дихальний апарат, стоматологічну установку, дефібрилятор тощо.

Все це, а також інші заходи (наприклад, визначення єдиних у місті регульованих тарифів) підвищить рівень надання стоматологічної допомоги киянам та зробить її більш доступною особливо для пільгових категорій мешканців.

Залишити відповідь