П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Економіка

Україна має великі успіхи в сільському господарстві

Сільгоспвиробництво в Україні за рік зросло майже на 8%

Сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво на 12,1%, а господарства населення – на 2,2%.

Зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні у січні-грудні поточного року за попередніми даними склав 7,8% порівняно з аналогічним періодом 2017 року, повідомила Державна служба статистики України.

Зокрема, сільськогосподарські підприємства за звітний період збільшили виробництво на 12,1%, а господарства населення – на 2,2%. Виробництво рослинницької продукції за 2018 рік зросло на 10,7% порівняно з минулим роком. Зростання виробництва цієї продукції на сільгосппідприємствах становило 14,8%, а в господарствах населення – 2,8%.

Разом з тим, виробництво тваринницької продукції за січень-грудень збільшилося на 0,3%. При цьому на сільгосппідприємствах цей показник збільшився на 2,8%, а у господарствах населення скоротився на 1,9%.

У Держстаті зазначили, що наведені дані не враховують інформацію c тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Падіння виробництва сільськогосподарської продукції в Україні у 2017 році становило 2,7% порівняно з 2016 роком. Зокрема, сільськогосподарські підприємства скоротили виробництво на 3,9%, а населення – на 1,2%.

Залишити відповідь