П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

Центральний залізничний вокзал Києва буде перетворені на комфортний громадський простір

Загальний стан вокзалу і особливо площі перед ним не відповідає почесному званню візитки Києва.

Про це під час інспекції вокзалу та прилеглих територій домовилися Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, столичний міський голова Віталій Кличко, очільник Укрзалізниці Євген Кравцов та начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

«Ми повинні розробити проект привокзальної площі і вокзалу як єдиного комплексу, який матиме не лише функціональне бізнес-навантаження, але й естетичне значення. Визначаємося, що можна зробити вже зараз, а що – пізніше в контексті генерального плану розвитку столиці. Ми можемо дати киянам і всій Україні взірцевий вокзал», – наголосив Володимир Омелян.

Перспективним шляхом розвитку великих залізничних вокзалів Міністр бачить використання механізмів державно-приватного партнерства та передачу їх у концесію: «В подальшому ми передбачаємо передачу вокзалу в концесію. Це може бути і муніципальна концесія, якщо місто буде мати гроші, може бути приватний інвестор».

Проте, першочерговими кроками має стати вирішення питань стихійної торгівлі, паркування та безпеки.

«Торговельні майданчики, зали очікування, парковки – все це має бути приведено в порядок, в єдиному естетичному стилі. Окрема тема – боротьба з кишеньковими злодіями і загальна безпека пасажирів», – запевнив Володимир Омелян.

Залишити відповідь