Четвер, 2 Травня, 2024
В КиєвіУкраїна

Картка киянина і валідатор: правила користування для пасажирів

Скандал навколо Картки киянина не вщухає. ЯКияни помітили, що валідатори у комунальному транспорті вже працюють – але не для електронного квитка.

Пасажирам-пенсіонерам почали нагадувати про необхідність прикладати Картку киянина до валідатора. Як розповіли працівники КП «Київпастранс», процедуру проводять для визначення пасажиропотоку на маршрутах.

Наші журналісти проїхались у столичних тролейбусах та розпитали кондукторів, як правильно користуватись Карткою киянина.

Правила користування Карткою киянина:

  • Після того, як пасажир пільгової категорії зайшов у трамвай, тролейбус або автобус, він має зареєструвати свою поїздку.
  • Для цього потрібно піднести картку до валідатора, дочекатися звукового сигналу та засвічення трьох зелених смуг. Кошти під час реєстрації на валідаторі не стягуються.
  • Кількість пільгових поїздок протягом року не обмежена. Пільги, надані раніше державою, залишаються без змін.

Як розповіла кондуктор на маршруті тролейбусу №18, зараз пенсіонери можуть їздити у громадському транспорті безкоштовно і з карткою, і з пенсійним посвідченням. Але з 1 лютого 2019 року поїздка буде безкоштовною тільки при наявності Картки киянина.

На жаль, обіцяний Єдиний електронний квиток для всіх видів громадського транспорту все ще не працює.