Середа, 17 Квітня, 2024
Політика

У Брюсселі сьогодні пройдуть тристоронні переговори щодо газу

21 січня у Брюсселі заплановані тристоронні консультації “Нафтогазу”, “Газпрому” та Європейської комісії.

Про це повідомляє Уніан.

У Представництві ЄС в Україні, відбудеться 2-й раунд політичних тристоронніх переговорів з Росією та Україною щодо майбутнього транзиту газу через Україну.

Зокрема, зустріч відбудеться за участі віце-президента Єврокомісії з Енергетичного союзу Мароша Шевчовича. Від України у зустрічі візьмуть участь міністр закордонних справ Павло Клімкін і голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. Росію представлятимуть міністр енергетики Олександр Новак і заступник голови правління ПАТ «Газпром» Олександр Мєдвєдєв.

У Представництві ЄС додали, що перша міністерська зустріч з цього питання відбулася 17 липня 2018 року. Після неї пройшли зустрічі на експертному рівні протягом другої половини минулого року. Дискусії у понеділок ґрунтуватимуться на зустрічах на експертному рівні. Їхні учасники зосередять увагу на ключових параметрах, погоджених у Берліні, зокрема, на прийнятній нормативно-правовій базі, обсягах, тривалості й тарифах постачання. Тристороння зустріч розпочнеться о 15:00 за Брюсселем (16:00 за Києвом).

Залишити відповідь