Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Прем’єрка Британії анонсувала переговори з депутатами щодо ірландського кордону

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що проведе переговори з депутатами британського парламенту, щоб зрозуміти їхні вимоги щодо кордону з Ірландією.

Про це вона заявила у понеділок, виступаючи перед депутатами британського парламенту.

“Всі погоджуються, що під час виходу з ЄС ми повинні повністю виконувати Белфастську угоду та не дозволити утворення жорсткого кордону між Ірландією і Північною Ірландією… Я кажу абсолютно чітко: цей уряд не буде відкривати переговори про оновлення Белфастської угоди”, – сказала вона.

Говорячи про проблему кордону між Північною Ірландією та Ірландією, Мей відзначила, що проведе переговори з депутатами стосовно цього питання.

“Незважаючи на зміни, які ми раніше погодили, є дві ключові проблеми. Страх, що backstop діятиме постійно. І стурбованість щодо потенційного впливу на нашу єдність, якщо Північна Ірландія буде розглядатись інакше, як решта Британії”, – сказала Тереза Мей.

“Голова уряду Британії Тереза Мей намагатиметься у понеділок вийти з глухого кута, висунувши у парламенті пропозиції, які, як очікується, передбачатимуть отримання більших поступок від європейської спільноти”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ЄС, який має більш ніж у шість разів потужнішу економіку, ніж Сполучене Королівство, хоче впорядкований Brexit. Високопоставлені чиновники ЄС висловили розчарування та жаль через поглиблення кризи, пов’язаної з Brexit.

Залишити відповідь