Субота, 20 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 24 січня

Концерт під зірками «Caravan»

Мистецький проект ARTSPACE запрошує у музичну джазову подорож в унікальній програмі з багатогранним змістом «Caravan». Ідея програми виникла з назви твору Дюка Елінгтона та перетворилася на джазовий вихор.

Учасники програми:

Інесса Іваницька – авторка ідеї, співачка, джаз-перформерка.

JAZZCityBand

Тимур Полянський

Сергій Супрун

Час: 19.30.

Місце: Київський планетарій (вул. Велика Васильківська, 57/3).

Вартість: 200 – 400 грн.

Кінопоказ «Похвала нічому»

Обмежений прокат хіта п’ятого фестивалю 86.

«Похвала нічому» – сатирична документальна притча ні про що. Чи то пак про Ніщо, яке, стомившись від нерозуміння, тікає з дому та звертається до нас уперше й востаннє.

Один Борис Мітіч, 20 000 прочитаних сторінок, 8 років зйомок у 70 країнах 62 операторами, музика від гросмейстерів кабаре Pascal Comelade та The Tiger Lillies; віршована оповідь голосом Iggy Pop у перекладі Павла Коробчука.

Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

12 +

Час: 10.30, 15.15, 19.50.

Місце: кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26).

Вартість: 10.30 – 50 грн, 15.15 – 70 грн, 19.50 – 100 грн.

Виставка Данила Козелецького «Morning elegance»

24 січня 2019 року о 19:00 відбудеться відкриття персональної виставки Данила Козелецького «Morning elegance». Виставка складається з 12 робіт митця, поєднаних однією ідеєю. У сплеску кольорів схiдного орнаменту автор зобразив жінок, що поринули у сон і перебувають у власній підсвідомості.

Для митця найпрекраснішою є та дівчина, що перебуває у природному стані та зачаровує своєю невинністю і спокоєм. Уві сні людина є саме такою, якою має бути від природи – без усіляких масок і гри. Це лише чиста підсвідомість, душа в прекрасному, досконалому тілі.

За думкою Козелецького, саме такий художній прийом дозволяє зобразити гармонію та досконалість у якості символів. Барвистий фон, сповнений переплетених візерунків і яскравих, а іноді навіть ядучих фарбах, створений лише для того, щоб підкреслити чистоту й передати яскравість сновидінь та яскравість спокус, що оточують нас у повсякденному житті. Адже все, що існує навколо, переливається кольорами бажань та ілюзій.

До виставки також додані нариси художника, що дозволяють прослідкувати весь процес зародження картини – від ескізу до витвору мистецтва.

Час: 19.00.

Місце: Lera Litvinova Gallery (вул. Набережно-Рибальська, 3,9).

Вартість: вхід вільний.

Виступ Psykombucha (live)

Psykombucha – український електронний progressive-колектив. У його музиці етнічні мотиви, технологічна строгість і стриманий, але водночас емоційний вокал зливаються в єдину пульсуючу сутність, яка проникає всередину вашого тіла, змушуючи рухатися в ритмі до світанку.

У своїх живих виступах Psykombucha використовує аналогові синтезатори, духові інструменти й унікальний семплер, створений одним з учасників.

Час: 21.00.

Місце: Вегетаріанське кафе «Дом» (вул. Сагайдачного, 10/5).

Вартість: вхід вільний.

Концерт Єгора Грушина у супроводі струнних

Єгор Грушин – неокласичний піаніст та композитор.

Єгор Грушин народився в Одесі. Почав писати власні твори вже після закінчення музичної школи. Крім авторських мелодій, піаніст створює інструментальні обробки композицій знаменитих рок-колективів, серед них – “Океану Ельзи”, Queen, Bon Jovi, Muse і ін.

Його твір Christmas Story всього за 2 дні в інтернеті прослухали понад 50 000 користувачів. Сьогодні в доробку музиканта вже 4 альбоми. У вас є можливість почути акустичне полотно піаніста-віртуоза, який проживає кожен звук із легкістю, щирістю і витонченим смаком.

Час: 20.00.

Місце: Будинок актора (вул. Ярославів Вал, 7).

Вартість: 250 – 300 грн.

Залишити відповідь