Четвер, 28 Березня, 2024
Політика

Олександр Вілкул озвучив пропозиції щодо зміни Конституції

Заступник голови “Опозиційного блоку” Олександр Вілкул озвучив перелік доповнень до проекту нової Конституці

Вона передбачає позаблоковий статус держави, професійну армію, виборність суддів, реальну децентралізацію і обов’язкове державне медичне страхування, повідомляється на сайті “Опозиційного блоку”.

Опозиціонер зазначив, що Нова Конституція – не самоціль його передвиборної програми, а один із способів досягнення поставлених цілей. “Нова Конституція є інструментом, який закладе фундамент для нормального розвитку України на багато поколінь вперед. Країна почне підніматися з тієї прірви лише тоді, коли закінчиться війна, коли батьки перестануть боятися випускати своїх дітей на вулицю, коли інвестори почнуть інвестувати в країну і не боятися, що їх тут просто пограбують”, – сказав О.Вілкул у середу, під час круглого столу, на якому обговорювався проект Конституції.

“Для цього в нашій Конституції буде закріплений позаблоковий статус за типом шведської або фінської моделі. Професійна українська армія буде гарантом незалежності. Ми забезпечимо її нашими кораблями і літаками, а держзамовлення отримають українські підприємства, що дасть країні ще сотні тисяч робочих місць. А щоб зруйнувати корупцію в судовій системі, ми введемо прямі вибори суддів одночасно з виборами мерів. Ми здійснимо реальну, а не фейкову децентралізацію”, – додав він.

“Крім того, я просив би включити до проекту Конституції питання впровадження страхової медицини. Держава буде зобов’язана купити страховий поліс пенсіонерам, бюджетникам, дітям, а роботодавець за свій рахунок забезпечити медичними страховками своїх робочих”, – додав парламентарій.

За його словами, чинна Конституція більше не відповідає викликам, що постають перед Україною.

“Конституція 1996 року загалом і непогана, і багато там правильно написано, але вона просто морально застаріла і в реальності не виконується”, – наголосив Олександр Вілкул.

Залишити відповідь